Arkiv - inlägg 2019

Pristagare

av Maja Sjöberg

Kvällens vinnare

Hederspriset för Mat & Dryck tilldelades Åsa & Ola Abrahamsson, Korrö Hantverksby & vandrarhem, Linneryd
Anläggningen innefattar såväl hotell, restaurang som konferensdel och drivs numera som ett familjeföretag där även Carolina och Pär medverkar till företagets framgångsrika utveckling. Företagsteamet har med enastående entusiasm skapat och vidareutvecklat sitt företag som utöver själva natur- och kulturupplevelsen ger besökarna möjlighet att avnjuta måltider där restaurangmenyer kontinuerligt kvalitetsutvecklats varvid småländska läckerheter skapas genom användande av lokala, närproducerade råvaror från traktens jord, skog och vatten. Åsa och Ola startade verksamheten år 1998 med en omsättning på 800.000 kr. Numera uppgår omsättningen till 18 miljoner kr. På företagets lönelista finns 65 personer, motsvarande 22 heltid.

Hederspriset Småländsk Klurighet tilldelades Birgitta & Anders Starck, Stensåkra Chark & Deli, Vetlanda
”Med ’STARCKT’ ENGAGEMANG har Birgitta och Anders tillsammans med de anställda alltsedan övertagandet år 2006 vidareutvecklat företaget som i allra högsta grad präglas av NYTÄNKANDE, SMÅLÄNDSK KLURIGHET och inte minst SUNT KORVFÖRNUFT.

Företaget sysselsätter f n 18 personer i Vetlanda med en omsättning av 52 milj kr. En försäljningsorganisation med 6 anställda på olika orter i Sverige  säkerställer korvförsäljning i hela Sverige och produkterna som håller högsta kvalité säljs av ICA, Coop, Axfood och Bergendahls.”

Årets Smålandsambassadör tilldelas Bertil Vallien, Åfors
”Sandgjutningens mästare bor i Småland och Glasriket. Är inte bara Sveriges mest berömde glaskonstnär och glasformgivare han är sannolikt en av världens två mest framgångsrika.

Han är mångfaldigt prisbelönt och rikt representerad på världens museer. Arbetar med en mystisk, drömsk och symbolisk motivvärld och bedriver vad han själv beskriver som en forskargärning, i nära samverkan med sina medarbetare, vilka arbetat nära honom i decennier. Hans massiva, djupt blåfärgade båtar tillhör den moderna glashistorien.”

 

Årsmöte

av Maja Sjöberg

Medlemmar inbjuds till Ostkakans Vänners årsmöte.
Det kommer att äga rum på Residenset, Stortorget, Växjö fredag den 22 mars kl.18.00.
Begränsat antal platser. Anmälan till info@ostkakansvanner.se eller 0708-410700 mellan kl 18-21. Anmäl dig senast den 17 mars.

Dagordning och årsberättelse kommer att finnas på hemsidan närmre årsmötet. Vid årsmötet kommer föreningens hederspriser för Småländsk klurighet, Mat & Dryck och Smålands ambassadör delas ut. 

Ostkakemästarnas Mästare Ulla Nilsson kommer att baka kvällens ostkaka.

 

Handlingar till årsmötet

Dagordning

Verksamhetsberättelse

Nytt år – ny medlemsavgift

av Maja Sjöberg

Nytt år och i och med det nya medlemsavgiften. Medlemsavgiften för enkild medlem är 200 och och för familj 350. Nytt för i år är att medlemsavgiften går att betala med swish 123 543 11 01 eller som tidigare till bg 5605-8092.

Vill du bli medlem - anmäl dig här.