Fyra pristagare

av Maja Sjöberg

Ikväll fredag den 23 mars har Ostkakans Vänner haft sitt årsmöte på residenset i Kalmar. I samband med det årliga årsmötet delade föreningen Ostkakans Vänner ut fyra priser till Småland och Öland.

Ordförande och värd för årsmötet var landshövding Thomas Carlzon. Förutom årsmöte och prisutdelning bjöds medlemmarna på god mat, underhållning och avslutningsvis fick de smaka på en fantastiskt god ostkaka, bakad av förra årets SM-vinnares. Susanne Höglander från Lammhult vann SM i ostkakebakning i november och enligt tradition får vinnarna baka ostkaka till årsmötena. 

Hederspriset för Mat & dryck tilldelades Annika Bullus Go AT GROUP AB, Löttorp
”Har utvecklat spännande ekologiska getprodukter, som givit Hagelstad på Öland ett namn bland stjärnkockar, matälskare i Sverige och hela Europa. Hagelstad Group AB bidrar också till att Öland blir ett populärt matland.”

Hederspriset Småländsk klurighet tilldelas, tilldelades Anna Barkevall, Böda Sand, Färjestaden
”Har med sitt ledarskap, engagemang och nytänkande  utvecklat Böda Sands camping till en av Nordens mest populära campinganläggningar. Anläggningen har också utsetts till Sveriges bästa camping, med helnöjda gäster. Campingen ger dessutom era arbetstillfällen och fått semester rare från hela Europa upptäcka norra Öland.”

Hederspriset Ny svensktilldelas Saifon Ersrud, Åseda
”Tack vare sin uthållighet och entusiasm har Saifon lyckats bidra till att upprätthålla en hög servicenivå på landsbygden. Hon har alltid strävat efter att lära sig nya saker och med handlingskraft, hårt arbete och skicklighet driver hon idag  era verksamheter. Hon är småföretagaren som startade med tomma händer och blivit en förebild för alla som vill förverkliga och utveckla sina idéer.”

Hederspriset medmänsklighettilldelas Elin Cederbrant, Växjö
”Med stort mod och beslutsamhet har Elin arbetat med och skapat möjligheter för att sprida kunskaper och förståelse om sjukdomen diabetes typ 1. Elin är en förebild som med sin organisationsförmåga och handlingskraft uppnått både engagemang och resultat, som gör skillnad i vårt samhälle.”

Pristagare

Saifon Ersrud, Anna Barkevall, Böda Sand, Malin Karlsson och Julia Gustafsson, representanter från Go AT GROUP AB. På bilden saknads Elin Cederbrant, vars föräldrar tog emot priset.

 

 

 

 

Tillbaka