Bilder från Årsmötet

av Maja Sjöberg

ÅrsmöteÅrsmöte

Pristagare
Kvällens pristagare.

UnderhållningUnderhållning

Amalia JonssonKvällens ostkaka var bakad av förra årets SM-vinnare, Amalia Jonsson.

Månadsvinnare februari och mars

av Maja Sjöberg

Vi har haft dragning för februari och mars månad och vinnaren drogs i  samband med årsmötet i Jönköping den 17 mars.

Vinnare för februari blev Jimmi Danielsson, Jönköping

Vinnare för mars blev Ingemar Lindeqvist, Ingelstad

Vinsten är en ostkaka på 1-2,5 kg och måste tas ut senast ett halvår efter dragningsdagen hos en av ostkakebagarna som finns här på hemsidan.

Grattis till en god och närproducerad ostkaka!

Årets pristagare

av Maja Sjöberg

Ikväll den 17 mars under vårt årsmöte har vi traditionsenligt delat ut priser.

Årets pristagare är:

Hederspriset för Mat & Dryck tilldelades Michael Törnström, Mickes Vilt Rökeri, Sävsjöström

”Michael Törnström är både en matkonstnär och en modig entreprenör. Han lämnade Jetset livet på den internationella arenan för att starta något nytt i vackra Sävsjöström. På kort tid har ett rökeri adderats med en restaurang. Michaels kött är flerfaldigt prisbelönt och lockar en allt större publik. Med hantverket och råvaran som bas har teamet kring Michael skapat en rustik restaurang mitt i den småländska skogen.”

 

Hederspriset Småländsk Klurighet tilldelas, Mattias Guldstrand Solutions For Tomorrow, Väckelsång

”Småland och Sverige är helt beroende av innovatörer och entreprenörer och den småländska klurigheten ligger bakom många framgångsrika företag . En del företag drivs också av en mission att skapa samhällsnytta och att förenkla för människor.

Solutions For Tomorrow AB är ett sådant företag som drivs inte bara för entreprenörskapet och företagandet utan även för att göra skillnad för människor. Man har under ett antal år utvecklat sin idé om portabla röntgenapparater som smidigt kan transporteras inom ett sjukhus eller t.ex. mellan vårdinrättningar. Detta kommer att förenkla för människor och vårdpersonal och snabba upp vårdprocessen. Vården kommer att bli säkrare och effektivare. De har målmedvetet utvecklat sin nytänkande produkt till en konkurrenskraftig portabel röntgenapparat på hjul och har nu påbörjat en internationell lansering av sin produkt. Solutions for tomorrow är en förebild för andra innovatörer och entreprenörer i Småland.”

 

Hederspriset Ny Svensk tilldelas Diaa Haji Mahmoud, Diaa´s Hemlagade mat, Vetlanda

”Diaa har med sin drivkraft på kort tid byggt upp en mycket uppskattad restaurangverksamhet. Verksamheten startade hösten 2014 och restaurangen öppnade mars 2015. Med rötter i Syrien och 20 år i Grekland erbjuder Diaa mat med rötter i dessa länder. Diaa deltog i projektet Go Business och började sälja sin hemlagade mat på Torget vilket var mycket lyckat, efter några månader öppnade hon en restaurang med några platser och mat för avhämtning. Ofta kö vid lunchtid, men snabb och bra service. Diaa kör också ut mat till kunder som t.ex. inte kan lämna sin butik. Restaurangverksamheten kompletteras också med catering. Diaa har inte sett språket som något hinder utan jobbar på och lär sig med tiden. Dottern får ibland hjälpa till och tolka. Diaa visar med sin verksamhet på initiativförmåga och stark drivkraft.” 

 

Hederspriset Medmänsklighet tilldelas Ingvar Rutgersson och Gudrun Gustafsson, Höstlöven, Vetlanda

”Höstlöven är en ideellt arbetande organisation som genom insamling av medel fördelar dessa till behövande vid kommunens äldreboenden. Härigenom ges de äldre förbättrade möjligheter till aktivering och trivsel. Målsättning för organisationens arbete är att på ideell basis inom en 10-års period skapa förutsättningar för att kommunen ska kunna bli en av Sveriges bästa för trivsel och aktivering av de äldre.”

 

Årets Smålandsambassadör tilldelas Lars Gunnar Erlandsson

”Med sin småländska röst har Lars Gunnar blivit känd i hela Sverige genom sina mångåriga eko-reportage från världens alla hörn. Då många oroshärdar uppstått har Lars Gunnar trots stundtals riskabla uppdrag aldrig tvekat i sin uppgift att förmedla spännande nyheter. Han har med sin välkända röst blivit ett föredöme och en värdig mottagare av årets pris. Sitt genuina engagemang och uthållighet är typiska småländska drag som vi i allra högsta grad kan förknippa med Lars Gunnar. Lars Gunnar har dessutom gjort sig känd som författare till ett flertal böcker som skildrar och bekräftar upplevda händelser under sin tid som utrikeskorrespondent”

 

Grattis alla pristagare!

Månadsvinnare Januari

av Maja Sjöberg

Vi har haft dragning för januari och vinnaren drogs i Jönköping den 15 februari.

Vinnare blev Peter Alm, Färjestaden

Vinsten är en ostkaka på 1-2,5 kg och måste tas ut senast ett halvår efter dragningsdagen hos en av ostkakebagarna som finns här på hemsidan.

Grattis till en god och närproducerad ostkaka!

Årsmötet 2017

av Maja Sjöberg

Ostkakans Vänners årsmöte kommer att äga rum på residenset i Jönköping fredag den 17 mars kl.18.00 och våra medelmmar är varmt välkomna. Begränsat antal platser. Anmälan sker helst via epost till info@ostkakansvanner.se eller på tel. 0380-23132 efter kl. 18.00. 

Dagordning och årsberättelse kommer att finnas på hemsidan innan årsmötet. Vid årsmötet kommer föreningens hederspriser för Småländsk klurighet, Mat & Dryck, Medmänsklighet och Smålands ambassadör delas ut. Under kvällen får vi smaka på ostkaka från 2016 års SM-vinnare.

Fler inlägg hittar du genom att välja en månad i arkivmenyn längst upp till höger.