Årets pristagare

Publicerad: 18 apr 2023

Ikväll måndag den 17 april har vi haft vårt årsmöte på residenset i Växjö.  Utöver årsmöte har vi fått god mat på Residenset i Växjö och medlemmarna fick smaka på fantastisk ostkaka bakad av Margareta Bengtsson Kramer, Växjö som i höstas vann SM i ostkakebakning.
Medlemmarna hade även chans att vinna ostkaka bakad av 2019 års SM-vinnare Patrik Geijersson och ostkakebagarna Ingegerd Pettersson i årets lotteri.

Utöver det sedvanliga årsmötet så delades fyra hederspriser ut i kategorierna ”Mat & Dryck”, ”Småländsk klurighet” och ”Medmänsklighet” samt ett pris till ”Årets Smålandsambassadör”.

Hederspriset för Mat & Dryck tilldelades Emilia Hildingsson, Barnens Trädgård, Grimslöv
”Det började med en liten bärodling till barnen och har nu blivit en turistpärla och ett företag med tre varumärken. Fortfarande med det småskaliga och närproducerade i fokus. Från jord till bord. Bär odlas på gården som de sedan gör till glass och som slutligen säljs i gårdsboden. Med det stora drivet och engagemanget som finns blir det spännande att följa framtiden.”

Hederspriset Småländsk Klurighet tilldelades Rickard Olsson, WIP Consulting Åseda
”Genom att med småländsk klurighet använda datorer och robotar i tillverkning av produkter, som tidigare förutsatt låga arbetslöner, bevisa att Smålands industri kan återta en tätposition i industriell tillverkning.”

Hederspriset Medmänsklighet tilldelades Carola Karlsson, Carolas Hjälpande Hand, Kalmar
”Med ett engagemang utöver det vanliga, kombinerat med ett hjärta av guld skapar Carolas hjälpande hand, magi för barn­familjer som har det svårt. Att stödja familjer och att få barns ögon glittra vid jul, födelsedagar och att alla ska få äta sig mätta är sann medmänsklighet.”

Årets Smålandsambassadör tilldelas Lena Philipsson
”Lena Philipsson är med sin utstrålning, sin sångröst och sin professionalitet gjort stort avtryck. Melodifestivaler, konserter, festivaler, krogshower, julkalender, programledarskap och författarskap. Lena har otaliga hits som sätter fart på festen. Lena har både bredd och spets i sitt konstnärskap och har verkligen satt Småland i allmänhet och Vetlanda i synnerhet på världskartan.”

Stort grattis till värdiga vinnare!


Emilia Hildingsson och Rickard Olsson