Delfinal Jönköpings län

Publicerad: 26 sep 2023

Idag avgjordes deltävlingen i ostkakebakning för Jönköpings Län på Best Western Vrigstad Värdshus. 8 deltagare lämnade in sina nybakade ostkakor i runda tre-litersformar. Med omsorg värms de för att sedan avsmakas och bedömas av en trepersonersjury. Juryn bestod av Kristin Emilsson, David Brogård och Stefan Gustafsson.

Medan juryn arbetade berättade Lars-Johan Svensson om Asa Herrgård, där finalen hålls den 12 november. Vi planerar för en kurs i ostkakebakning på förmiddagen för dem som vill pröva på. Gull-Britt Andersson berättade att intresset är stort för kurser hon brukar hålla. 

Som segrare i deltävlingen för Jönköpings Län korades Malin Klasson från Värnamo med diplom och blommor och en plats i finalen. Tvåa kom Amalia Jonsson från Vetlanda och trea Rolf Stålgren från Vetlanda vilka också går vidare till finalen.

Juryns motivering: Av de åtta fantastiska ostkakorna har vi utifrån vår långa ostkaketradition omsorgsfullt valt ostkakan
"Med ytan som var gul och brun och med den rätta smaken av mandel. Härlig doftsamt även lyckats oerhört väl med konsistensen."


Ostkakebagare


Juryarbete


Finalister tillsammans med Eva Törn.