Arkiv - inlägg 2014

Vinstdragning för december 2014

av Bernd Lindemann

Vi hade decemberdragningen i Vetlanda den 19 dec. kl.15.00. Inför en fullsatt publik på konditori Cecil, drog tomten Beni decembervinnaren.

Vinnaren är: Gerd Persson, Tomasgatan 24 B, Vetlanda.

Vinsten är en ostkaka på 2,5 kg och måste tas ut senast ett halvår efter dragningsdagen hos en av ostkakebagarna som finns här på hemsidan.

Grattis till en god och närproducerad ostkaka.

Ingen Jul utan en god  ostkaka.

 

Bild från dragningen
Tomten Deni drog decembers vinnare, här tillsammans med Eric Andersson.

Final i Ostkaka SM

av Bernd Lindemann

Det blev storslam för Jönköpings Län. Länet tog alla tre första platserna i SM för ostkaka.

Segrare blev Jonna Rommedahl från Jönköping.

Tvåa blev Bo Karlsson, Vetlanda och trea Amalia Jonsson, Vetlanda.

Grattis till våra vinnare!

Jonna Rommedahl, som vann SM tävlingen om Sveriges godaste ostkaka är 16 år. Jonna har bakat ostkakan efter sin farfars recept. Juryn var helt enlig om förstapriset.

I juryn var Frödinge, Brostorp, Vrigstads ostkaka representerade och med i juryn var också 2008 års SM vinnare Gerd Lilja, från Nybro.

Vinstdragning för oktober och november 2014

av Bernd Lindemann

Vi hade månadsdragningen på Huseby inför storpublik.

Oktobers månadsvinnare blev Ingemar Kyhlberg, Granitvägen 2D, Malung. Novembers månadsvinnare blev Annie Lööf Regeringskansliet, Stockholm.

Om någon undrar hur dragningen går till, så får de som betalar in medlemsavgiften en siffra (allt efter turordning på inbetalningen).

Siffrorna har jskrivits på små kartonglappar och ligger i en liten säck. Från säcken drar vi månadsvinnarna, under kontroll av en opartisk person.

Vinsten är en ostkaka på 2,5 kg och måste tas ut senast ett halvår efter dragningsdagen hos en av ostkakebagarna som finns här på hemsidan.

Grattis till en god och närproducerad ostkaka.

SM-Final - 15 november

av Maja Sjöberg

Juryarbetet pågår mellan kl. 13-14 och därefter är det prisutdelning vid entrén till slottet. På lördag kommer det också att vara månadsdragning, oktobers närproducerade ostkaka lottas ut. Det kommer vara specialpris på Lilla Ostkakeboken och på medlemsavgifter. Förutom det så bjuder vi på ostkaka. Medlemmar i Ostkakans Vänner går in gratis på slottet.

Ostkakans dag - 14 november

av Maja Sjöberg

Nu på fredag den 14 november firas Ostkakans dag. Varför inte fira dagen med att baka en ostkaka, har du inte ärvt något recept eller vill testa något nytt, så finns det flera här på hemsidan. Vill du hellre köpa en ostkaka, så hittar du också tillverkare här på hemsidan.